Tečni ljudje na delovnih mestih

Kadar čakam na kako poštno pošiljko, se resno potrudim, da sem tisti dan takrat okrog poldneva doma ali pa naročim komu, da se naj potrudi sprejeti pošiljko.

Ker….

Ne maram hoditi na našo krajevno pošto zaradi tistih omejenih tečnih uslužbenk. Pa tega svet še ni videl! Cela nagrmadena za tistim okencem, izpod svojih velestaromodnih očal, sebi strašno pomembna (ker si odvisen od nje, njenega dela!) te vsakič, ko se pojaviš pred njenim okencem, premeri od glave do pet. Brez prosim, želite, lep pozdrav, te gleda, dokler ne izustiš, kaj bi rad. Enkrat sem bila zanalašč tiho, dokler ni izjavila tistega, kar bi po defaultu njene službe MORALA. Pa še to je bilo povsem izven konteksta: “Kaj bi ljubica?!” Pa kaj si nor! Nisem kriva, če moja zunanjost kaže npr. 5 let manj od realnih in če mene tipica ne jemlje resno. Da ne govorim, da me itak obdelajo do tazadnje dlake, ko jo z odprtimi usti odmaham ven. Določen vljudno izpeljan postopek in korektnost SE PRIČAKUJE od vseh, ki delajo z ljudmi, sploh pa od tistih na nekih uradniških mestih, ala pošta, občina in kar je tega. In vika se s strani teh uslužbencev VEDNO, četudi je v dilemi, ali sem najstnik ali odrasel človek! Nima veze!

Mislim, da bi določene službe morale biti preverjane s strani nadzornikov, kar se tiče obnašanja nekaterih. Pa saj nismo na Kitajskem, kjer te, če ni njihov dan, pač pustijo čakati zaradi enega bogega “štempla” tudi po cel dan. In preveč je ljudi, ki so brez taprave službe in bi se z veseljem smehljali in zganjali vljudnost cel delovni dan, če bi bilo treba. Moj čas šolanja in potem je minil z delom v veliko različnih službah, večkrat kot ne, je bilo to delo z ljudmi. In NIKOLI nisem bila nesramna, pa če je bil moj dan takrat za skozlat! Trudila sem se biti prijazna, saj se je vedno izkazalo, da je to za obe strani dobro. Pa še uspešnejši si! A ona ima itak tam stol do penzije in jo boli q, kako in kaj, ona je sama in edina in strašno pomembna. Smili se mi res! Ne vem, zakaj se vedno javnost ukvarja z načinom opravljanja dela zdravnikov, učiteljev, sodnikov… Tudi ti ljudje so za družbo pomembni, tudi ti ljudje imajo (celo) državno službo in tudi ti bi morali malo paziti na način dela s strankami.

Srečanje z našimi poštarcami je vedno rahlo stresno, saj že ob vstopu začutiš energijo, ki jo kopičijo in predejo na svoji strani okenca. Se spomnim, da sem nekoč pošiljala nek večji kos. Kateri naslov je pravi, če ne pošta, da ti pove, kako in v kaj zapakirati, po možnosti proda ustrezno kuverto, papir itd.? Mrs. postwoman: “Ja ljubica, mi tega nimamo. Mi samo pošljemo naprej. Sprehodi se do papirnice!” My ass! Ne bi se tudi rada spominjala, kako je bilo, ko sem se pojavila s paketom, ki sem ga hotela poslati v ZDA. Štala! So pa ja tri začele raziskovat, katero nalepko prilepit, kako poknjižit itd. 

Naslednji odstavek je namenjen nekaterim vsebezaverovanih zavarovalniških agentov. Ker oni so pa to že 20 let! Avto zavarujem enkrat na leto in ker se nonstop dogajajo neke spremembe, zopet pričakujem, da so oni tam zato, da mi svetujejo. Se mi je nazadnje zgodilo, da sem sedela na tistem stolu pred pultom in se poglabljala v “mali avtomobilski paket” itd., ker je stari rekel, da on pa res ne ve, kako naj to naredi! “Ker je to po novem!”

Imam še nekaj takih na zalogi, npr. prigode s policaji, trgovkami, medicinskimi setrami…

Vedno potem razmišljam, kako je z mojo službo. Jaz si v šoli ne morem dovoliti, da nisem vljudna, npr. do staršev. Ne morem si dovoliti, da ne opravljam tistega, za kar sem tam. Čeprav si vedno znova priznam, da je pa kar nekaj učiteljev točno takih.  Pa to bi bilo vse za zamenjat! :)

0041-0508-0418-4423.jpg

  • Share/Bookmark

2 komentarjev na "Tečni ljudje na delovnih mestih"

  1. Darja, dne 16.04.2008

    Jaz se vedno znova čudim, kako jim uspe tako kisle frise sproducirat… Ok, če res ne marajo svoje službe, naj jo zamenjajo. Ne bo nihče zameril.

  2. ajša, dne 16.04.2008

    darja točno to pravim. ljudje v vrsti stojijo za službe, eni pa še kr v enih socialističnih časih, ko mislijo, da mora njihova služba trajat večno. mislim, da tud nedoločen čas ne bi smel bit garant. če se ti ne da, če se ne trudiš… sorry.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !