Parkirišča – biznis

Imam en predlog za biznis. Kdo se javi?

Že lep čas opazujem in ugotavljam, s katero eksponentno rastjo se povečuje število avtomobilov na “črnih” parkiriščih ob raznih stičiščih cest, npr. lokalna z avtocesto. Pred recimo dvema letoma se je na (v mojih mislih dveh večjih) takih parkiriščih dnevno sparkiralo do 10 avtomobilov. Prav lepo so bili zloženi. Sedaj postaja situacija mizerna. Na kake vse načine je folk sposoben postavit največje možno število avtov na določeno površino? Stvar postaja zanimiv matematični problem. Zafilan je vsak možen kos cestišča, bankine, skoraj pred taprvo hišo na trati, počez, po dolgem, naravnost, pod cesto, cela umetnost. V principu me moti samo to, kako je včasih že vse nemarno nametano.

Za ta parkirišča velja med ljudmi status javnih. Ljudje iz različnih koncev potujejo v isto smer, se dobijo in nekaj njih pusti avto nekje ob poti, da se npr. zmanjšajo stroški prevoza, da je utrujenost od vožnje na ramenih samo enega, da se v prometni konici v mestih ne gužvajo trije avtomobili, ampak samo en, in v končni fazi mogoče tudi zaradi manjše onesnaženosti okolja (naivno razmišljam).

Žalostno pri vsem tem je, da se je na enem takem parkirišču začelo na vsake dva dni pojavljat, da se za brisalci znajdejo modre ovojnice z napisom “obvestilo policije.” In na drugem je lastnik začel s kopičenjem velikih kupov peska.

Skratka NE VZPODBUJA se skrbi za čisto okolje! Eto. In to me moti – zelo!

Zakaj se ne bi na takih mestih javno organiziralo parkiranje za določeno dnevno, tedensko, mesečno tarifo? Zakaj se ne gradi tovrstnih parkirišč? Ker enostavno se spodbuja to, da se mora vsak voziti s svojim, ker “če sem se pripeljal do sem, pa nimam kje pustiti avta, se bom pa peljal do konca.”

road_safety-newpage-9.jpg

  • Share/Bookmark

Bodite prvi in komentirajte "Parkirišča – biznis"

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !